Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία στην σκιά των διαρροών-βόμβα του Wikileaks είχαν o Αλέξης Τσίπρας και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε με νόημα πως «από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ESM, τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών».

Όπως επεσήμανε, εκτός από το θέμα του κύρους των Ευρωπαϊκών Θεσμών, «η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του ΔΝΤ, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου».

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα και πως «θα ζητήσει εξηγήσεις για τις θέσεις του Ταμείου».

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με τη φωτιά και δε θα αφήσουμε τη χώρα και την Ευρώπη απροστάτευτη. Κάποιοι θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα για να επηρεάσουν το δημοψήφισμα στη Βρετανία και να τραυματίσουν την Ευρώπη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.