Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ προηγείται με... 8 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου έναντι του κυβερνώντος κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ το 4% των ψηφοφόρων συγκεντρώνουν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όσο και η Ένωση Κεντρώων. Εκτός Βουλής, σύμφωνα πάντα με την έρευνα μένουν οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, καθώς και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό μικρότερο του 3%, και πιο συγκεκριμένα 2,5%!
Οι μισοί και πλέον από τους ερωτηθέντες (50,5%) πιστεύουν πως στις επόμενες εκλογές πρώτη θα αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία, ενώ μόλις το 20,5% εκτιμά ότι από την επόμενη κάλπη θα βγει νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το 31,5% των ερωτηθέντων φαίνεται να προτιμά μία κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ την ίδια ώρα 1 στους 4 επιθυμεί μία κυβέρνηση με «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.
Από τις επιδόσεις της κυβέρνησης μέχρι τώρα, δυσαρεστημένο είναι το 87,5% - εικόνα που δεν αλλάζει ούτε στην δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-, όπου πάνω από 7 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβερνητική πολιτική.
Ειδικότερα, με την κυβερνητική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν συμφωνεί το 66%, ενώ το 71% των Ελλήνων προβλέπει πως η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Δείτε όλη την δημοσκόπηση στο PDF

final_skaitaseis_29-30mar16[1].pdffinal_skaitaseis_29-30mar16[1].pdf