​Συνεδρίασε την Παρασκευή υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν η πορεία και το χρονοδιάγραμμα της δημιουργίας 30.000 θέσεων φιλοξενίας, με κατεύθυνση την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε η κατάσταση στον Πειραιά και τη�� Ειδομένη και δόθηκε η κατεύθυνση αποσυμφόρησης του λιμανιού με επιταχυνόμενους ρυθμούς το επόμενο 10ήμερο, ώστε το λιμάνι να είναι πλήρως λειτουργικό πριν από την περίοδο του Πάσχα, αλλά και να εντατικοποιηθεί η εκστρατεία ενημέρωσης, η παρουσία των κρατικών αρχών και η μεταφορά σε κέντρα φιλοξενίας από την Ειδομένη.

Στην συνεδρίαση τονίστηκε πως είναι σημαντικό να αρχίσει να εφαρμόζεται στην πράξη η Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και ότι η μεταφορά στην Τουρκία δεν αφορά όσους βρίσκονται σε διαδικασία ασύλου, ούτε όσους έφτασαν στην Ελλάδα πριν από την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας, στις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις ίδ��ες πηγές, η Ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία με την ελπίδα ότι αυτό θα ισχύσει και για τα λοιπά εμπλεκόμενα μέρη (Ευρωπαϊκή Ένωση, Κράτη-μέλη, Τουρκία).