​Καλή, αλλά δύσκολη, χαρακτήρισε τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας κατά τη διάρκειας της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το προσφυγικό.

«Υπογράψαμε τη καλύτερη συμφωνία στις συγκεκριμένες συνθήκες. Δημιουργείται για πρώτη φορά ένας νόμιμος δρόμος για την μεταφορά των προσφύγων στην Ευρώπη. Είναι μια πολύ δύσκολη συμφωνία γιατί είναι πολλοί οι παίχτες. Έχουμε μια Τουρκία που η αξιοπιστία της κρίνεται καθημερινά. Είμαστε δύσπιστοι», είπε.

Απευθυνόμενος μάλιστα στους βουλευτές τους κάλεσε να σκεφτούν σοβαρά, καθώς η κατάσταση είναι «πολύ κρίσιμη για κοινοτοπίες», όπως είπε και όλοι πιάστηκαν απροετοίμαστοι.

Όσον αφορά στην κατάσταση στην Ειδομένη και στον Πειραιά, ο Γ. Μουζάλας, ξεκαθάρισε πως θα βελτιωθεί σύντομα.

«Το αίσχος της Ειδομένης, το αίσχος στο λιμάνι θα σταματήσει. Θα πάρει χρόνο, αλλά θα σταματήσει. Δεν θελετε ΜΑΤ ή μήπως θέλετε; Σε αυτές τις συνθήκες έρχεται το νομοσχέδιο γι’ αυτό είναι κατεπείγον», τόνισε.

Διαβεβαίωσε ακόμα πως θα γίνουν και άλλες νομοθετικές βελτιώσεις για τις ΜΚΟ και ότι θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων.

«Έχετε δίκιο, δεν είναι λύση το νομοσχέδιο, είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στη λύση. Η χρήση του είναι αυτό που θα κρίνει την κατάληξη», είπε.