​Με αφορμή την Πρωταπριλιά, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τα ψέματα που όπως είπε έχει πει στον ελληνικό λαό.

«Όσα ψέματα μπορεί να αραδιάσει κανένας σήμερα, τα 'χει πει αυτή η κυβέρνηση μέσα σε έναν χρόνο, 15 μήνες», είπε ο κ. Κουτσούμπας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Σχολιάζοντας μάλιστα τη συζήτηση στη Βουλή για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και ��η διαπλοκή, την χαρακτήρισε «φιάσκο», προσθέτοντας ότι «δεν πρόσφερε τίποτα, αντιθέτως επιδείνωσε ένα κάλπικο διχαστικό κλίμα μέσα στο λαό μας».

«Η επιδίωξη ήταν να συζητήσουμε για τη διαφθορά, να δείξουμε δήθεν κάποια πολιτικά πρόσωπα ή άλλα τα οποία είναι διεφθαρμένα και τα οποία ευθύνονται για όλα τα κακά του τόπου και από την άλλη μεριά να μείνει στο απυρόβλητο η ίδια η πολιτική, η διεφθαρμένη πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής, που ουσιαστικά δίνει σε κάποιους ομίλους, θέλει να φτιάξει και κάποια νέα τζάκια, και την ίδια στιγμή να περνά αντιεργατικά μέτρα, να υλοποιεί μια βάναυση πολιτική για το λαό», είπε.

Αναφερόμενος στις εξεταστικές επιτροπές ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ σημε��ωσε πως το κόμματου θα συμμετάσχει στις εξεταστικές επιτροπές που προτείνει τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Νέα Δημοκρατία, αν και όπως είπε το μαχαίρι δεν θα φτάσει στο κόκκαλο.

«Για να πάει το μαχαίρι πραγματικά στο κόκκαλο ούτε το βλέπουμε ούτε το περιμένουμε ούτε έχουμε τέτοιες αυταπάτες και λέμε και στον ελληνικό λαό να μην περιμένει τίποτα. Όπου φτιάχνουν πολλές επιτροπές, και τα τελευταία 20-30 χρόνια έχουμε ζήσει πληθώρα τέτοιων εξεταστικών επιτροπών, δεν έχει βγει κανένα αποτέλεσμα ή έχει βγει τόσο ελάχιστο αποτέλεσμα που να λες 'δεν άξιζε τον κόπο όλη αυτή η ταλαιπωρία, όλη αυτή η κουβέντα και όλο αυτό το χάσιμο χρόνου'. Άρα δεν βλέπουμε γιατί θα αλλάξει κάτι σήμερα», τόνισε.

Ερωτηθείς για την αλλαγή στην ηγεσία της ΝΔ, υποστήριξε πως επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στην πολιτική και στις θέσεις του κόμματος τονίζοντας πως «η ΝΔ στην ίδια πεπατημένη των προηγούμενων πάει μέχρι στιγμής».

Τέλος σχολιάζοντας τις κινήσεις ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ο Δ. Κουτσούμπας είπε:

«Ξαφνικά όλοι έχουν αγαπήσει την Κεντροαριστερά. Μέχρι και ο κ. Τσίπρας πήγε στην Κεντροαριστερά της Ευρώπης, στο σοσιαλιστικό κόμμα, με παρέμβαση Ολάντ. Φωτογραφήθηκε με την κυρία Γεννηματά. Ετοιμάζεται απ΄ ό,τι φαίνεται. Τουλάχιστον έχει και το μάτι στραμμένο προς τα εκεί για να κρατήσει τον κόσμο που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και είχε μετακομίσει τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ».