Για «χαράτσι» και στον Πολιτισμό που επιβάλλει η κυβέρνηση κάνει λόγο η ΝΔ με δήλωση του αρμόδιου Τομεάρχη Κώστα Γκιουλέκα, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να αυξήσει τα εισιτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους.
«Με απόφα��ή του, το Υπουργείο Πολιτισμού αυξάνει, από 1η Απριλίου, τα εισιτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, δίχως αυτή η αύξηση να συνοδεύεται από αλλαγές στη γενικότερη λειτουργία των χώρων ή από αναβάθμιση στις παροχές προς τους επισκέπτες.
Η απόφαση αυτή για αυξήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει και το 300% (20 από 12 ευρώ στην Ακρόπολη, 15 από 6 ευρώ στην Κνωσό, 8 από 2 ευρώ στη Σπιναλόγκα, 8 από τα 2 ευρώ στη Ρωμαϊκή Αγορά και το Ολυμπιείο). Ωστόσο, ανάμεσα στα άλλα, δεν εφαρμόζεται το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας -τουλάχιστον σε κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ακρόπολη - όπως είχε εξαγγελθεί» τονίζει ο κ. Γκιουλέκας.
Προσθέτει επίσης ότι «παράλληλα, πολλές αίθουσες Μουσείων παραμένουν κλειστές, τα πωλητήρια των Μουσείων είναι σχεδόν άδεια και το πολυδιαφημισμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο μοιάζει με … όνειρο θερινής νυκτός, καθώς παρά τις πολλαπλές κυβερνητικές εξαγγελίες (ο προηγούμενος Υπουργός κ. Ξυδάκης διαβεβαίωνε ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα ετίθετο σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2015), η εφαρμογή του συνεχώς μετατίθεται χρονικά στον μέλλον».
Ο τομεάρχης της ΝΔ καταλήγε��:
«Όλα τα παραπάνω εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Ιδίως στα μάτια εκατομμυρίων επισκεπτών οι οποίοι διαπιστώνουν την ολιγωρία και την αδιαφορία της Πολιτείας για τον Πολιτισμό. Έχει απαντήσεις για όλα αυτά ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μπαλτάς ή θα συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και να μεταχειρίζεται τον Πολιτισμό μας ως όχημα κυβερνητικής προπαγάνδας;».