Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και μέλη της Διοίκησης είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Roberto Gualtieri, η οποία επισκέφθηκε την Τράπεζα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλαδος, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκαν για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της, υπό το πρίσμα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και της επικείμενης αξιολόγησης από αυτούς.
Οι ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν επίσης για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και κυρίως για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των ελληνικών τραπεζών και για τις λύσεις που προτείνονται για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα ��οβαρού αυτού προβλήματος.
Από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος τονίστηκε στους βουλευτές η μεγάλη σημασία που θα έχει η θετική αξιολόγηση και οι ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέσω της τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά και της ενίσχυσης της ανάπτυξης.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τέλος, στις συνέπειες που θα έχει στην οικονομία η παρουσία στη χώρα μας του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, επιπτώσεις που δεν μπορούν ακόμη να υπολογιστούν στο σύνολό τους.