​Για απόπειρα αποπροσανατολισμού του λαού από την κυβέρνηση, η οποία τελικά απέτυχε, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση υπέστη δεινή πολιτική ήττα. Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας που ασφυκτιά και πράξη πολιτικής ευθύνης. Σκοπός μας να σταματήσει η πορεία φθοράς της χώρας. Το αποδεικνύει η κατάσταση στην οικονομία και στο προσφυγικό. Η Ελλάδα σήμερα είναι ακυβέρνητη», είπε και πρόσθεσε:

«Όταν το σπίτι καταρρέει δεν μπορείς να αδιαφορείς ή να λες ας καταρρεύσει στα χέρια άλλου. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, η χώρα είναι ακυβέρνητη, είναι μία χώρα που παρουσιάζει εικόνες τριτοκοσμικής χώρας. Δείτε τί γίνεται στον Πειραιά και στην Ειδομένη, δείτε τί γίνεται στην οικονομία και στους θεσμούς».

Ερωτηθείς για το κύκλωμα των εκβιαστών, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως «το Μαξίμου είναι έκθετο, ακόμη και τέσσερις μέρες πριν από τη σύλληψη υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με τον κατηγορούμενο Μαυρίκο», ενώ για το θέμα με τον Σταύρο Παπασταύρου είπε πως βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και μόνο εκείνη μπορεί να κρίνει αν είναι αθώος ή ένοχος και όχι ο πρωθυπουργός.

«Η αρνητική απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την περίοδο Τσίπρα - Βαρουφάκη, την αφήνει έκθετη απέναντι σε κυρίαρχα ερωτήματα του ελληνικού λαού. Τι έγινε, ποιος σχεδίαζε κατάληψη του νομισματοκοπείου, υπήρχε σχέδιο για δραχμή, ποιος το ετοίμαζε, το γνώρι��ε ο κ. Τσίπρας; Είναι ερωτήματα που ακόμη και συνεργάτες του κ. Τσίπρα τα είχαν θέσει», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Όσον αφορά στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την κύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε ότι η κυβέρνηση μετά από 15 μήνες αντιλαμβάνεται ότι το θέμα επείγει, προσθέτοντας πως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες αναδεικνύονται οι δυσκολίες στην εφαρμογή της συμφωνίας.

Σχολιάζοντας τέλος τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον Πειραιά ανάμεσα σε μετανάστες, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως το κράτος θα πρέπει να είναι παρών χωρίς αυτό να σημαίνει κατ’ ανάγκη χρήση βίας.