​Για λήψη μέτρων που προβλέπονται από τη συμφωνία του καλοκαιριού, ώστε να επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5% το 2018, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Όπως είπε, «μπορούμε να διαχειριστούμε με τρόπο για να μη πλήττονται τα χαμηλότερα εισοδήματα», ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είχε ενημερώσει το λαό για τη συμφωνία πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, κι εκείνος επέλε��ε να την υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε ερώτηση μάλιστα αν η χώρα θα βρίσκεται σε μια παρατεινόμενη διαπραγμάτευση, ο κ. Παππάς απάντησε:

«Υπάρχει μια συμφωνία και το ζητούμενο είναι η εφαρμογή της. Οιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία, θα πρέπει να βγει να το υποστηρίξει δημόσια, να πείσει κοινοβούλια και να θεμελιώσει το επιχείρημα του».

Δεν δίστασε ακόμα να αφήσει αιχμές εναντίον του ΔΝΤ, τονίζοντας πως «δεν δύναται κανείς σώφρων να υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερα από όσα συμφωνήσαμε. Υπάρχουν στοιχεία ότι η οικονομία μπορεί να ανακάμψει».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των κόκκινων δανείων ο Ν. Παππάς είπε πως πρέπει να υπάρξει λύση τώρα στο πνεύμα και στο γράμμα της συμφωνίας του Ιουλίου.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πράγματα που πολλοί δεν πίστευαν ότι θα κάνει. Αυτό της δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται με καλύτερες θέσεις», είπε.

Τέλος επανέλαβε πως οι τηλεοπτικές άδειες θα παραμείνουν τέσσερις και ��ως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί η προκήρυξη στο opengov, ώστε να ξεκινήσει η διαβούλευση.

«Ο χώρος του Τύπου είναι πολλαπλώς ταλαιπωρημένος. Θα επιμείνουμε στις 4 άδειες», είπε.