​Τις προθέσεις του λίγο πριν από τη συνάντησή του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά που θα γίνει σήμερα στις 17:00, αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, «το Ποτάμι δεν προτίθεται να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλει να πολλαπλασιαστεί σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου για να τα αλλάξουμε όλα».

Διευκρίνισε μάλιστα πως το Ποτάμι δεν είναι μια κεντροαριστερή δύναμη, ώστε να λάβει μέρος στην ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου που επιδιώκει η Φ. Γεννηματά και επεσήμανε πως «αν στο τέλος της ημέρας υπάρχουν στο δωμάτιο οι προοδευτικές δυνάμεις που δεν εκπροσωπούνται ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε από το Ποτάμι, τότε είναι χρέος μας να ενωθούμε μαζί τους».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απέρριψε την πρόταση της ΝΔ για εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να προσφεύγει στις κάλπες κάθε έξι μήνες, ειδικά τώρα που η αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη και τόνισε πως η Ελλάδα είναι με το ένα πόδι στον γκρεμό.

Τέλος, άσκησε δριμύτατη κριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας πως δεν προστατεύει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά συνεχίζει τις παρεμβάσεις στο έργο δικαστών και εισαγγελέων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει όλα τα λάθη που έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη», είπε.