Τον χάρτη της «Ανεξάρτητης Θράκης» σήκωσαν έξω από κτίριο της Ευρωβουλής εκπρόσωποι της αυτοαποκαλούμενης «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη» (ΑΒΤTF), στο οποίο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ρουμάνου ευρωβουλευτή του Λαϊκού Κόμματος Κσάμπα Σόγκο, με την συμμετοχή του Οργανισμού Εθνών και Λαών (UN-ΡΟ), που εκπροσωπεί μειονότητες από όλον τον κόσμο!
Για την ανάρτηση του εμβλήματος υπήρξε μάλιστα έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του Ρουμάνου ευρωβουλευτή και του ευρωβουλευτού της Χρυσής Αυγής Λάμπρου Φουντούλη.
Ο ίδιος ο τίτλος άλλωστε της εκδήλωσης ( «Ελευθερία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι στην Ελλάδα. Νομικά Κενά στα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ευρώπη») αποκαλύπτει τη στόχευση κατά της Ελλάδας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι συμμετείχαν σωματεία δήθεν «Μακεδόνων», που αμφισβητούν για λογαριασμό των Σκοπίων την εδαφική ακεραιότητας της χώρας μας, όπως η «Μακεδόνικη Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Εδέσσης» και η οργάνωση «Ουράνιο Τόξο», ενώ στο πρόγραμμα των ομιλητών περιλαμβανόταν η ιδρύτρια της ομάδας, Ευγενία Νατσουλίδου.
Για την πραγματοποίηση τ��ς εκδήλωσης σε χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διαμαρτυρήθηκαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρό του Μ. Σουλτς, χαρακτηρίζοντάς την «ανιστόρητη και με αλυτρωτικό περιεχόμενο», οι Ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ)και Εύα Καϊλή («Ελιά») .
Στην επιστολή τους ανέφεραν ότι η μειονότητα στην Θράκη, βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, είναι θρησκευτική και ότι το Ελληνικό Σύνταγμα εγγυάται την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των ατόμων που ζουν στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, και τα θρησκευτικά και πολιτικά πιστεύω των Ελλήνων πολιτών.
Παρέμβαση υπήρξε και από την ομάδα των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι, αναφέρονται στον χρόνο που επιλέγεται να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση, η οποία δημιουργεί έδ��φος για προώθηση επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στο όνομα της προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο η ευρωβουλευτής της Κροατίας Μαριάνα Πέτιρ προχώρησε στη δημιουργία ομάδας (έστω και ανεπίσημη), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το όνομα «Φίλοι της Μακεδονίας».
Στυλιανίδης: Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία σφυρίζουν αδιάφορα
Επίσης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρει σε δήλωσή του:
«Να δω μέχρι πότε κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία θα αδ��αφορούν και θα σφυρίζουν αδιάφορα σε σχεδιασμένες προκλήσεις που προετοιμάζουν επικοινωνιακό κλίμα εναντίον της Ελλάδας και της Θράκης.
Πριν κατηγορήσουμε όμως τους απαράδεκτους αλυτρωτικούς κύκλους του εξωτερικού, απευθυνόμαστε ως Θράκες στα δικά μας κέντρα των αποφάσεων στην Αθήνα.
Πρέπει να καταλάβουν ότι η Θράκη αν την προσέξουν όπως πρέπει, μπορεί να σηκώσει στην πλάτη της την ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας και την επιστροφή της Ελλάδας στο ρόλο του περιφερειακού πρωταγωνιστή, αν όμως την περιφρονήσουν, όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα.
Την συνολική παρέμβαση μου για το θέμα θα την καταθέσω με το βιβλίο μου που κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα με θέμα: " Θράκη: το Επόμενο Βήμα..."».