​Μέχρι την Γερμανία έφτασε το… χαΐρι μας όσον αφορά στην πρόταση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα περί πιθανών προσφύγων-επ��νδυτών.

Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel κάνει ειδική αναφορά στην πρόταση Μάρδα για καταγραφή της οικονομικής κατάστασης προσφύγων που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα με αντάλλαγμα τη χορήγηση άδειας παραμονής στην Ελλάδα.

Υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Όποιος έχει χρήματα μπορεί να μείνει» το Spiegel Online επισημαίνει ότι «δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες συνωστίζονται στην Ελλάδα και η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει τώ��α να κερδίσει χρήματα από αυτούς».

«Ο Δ.Μάρδας δεν είπε ακριβώς πως πρόκειται να εφαρμοστεί το σχέδιο. Μια δυνατότητα θα ήταν η διεύρυνση ενός νόμου που ψηφίστηκε το 2014. Αυτός επιτρέπει σε πολίτες εκτός ΕΕ να λάβουν πενταετή και ανανεώσιμη άδεια παραμονής, εφόσον αποκτήσουν στην Ελλάδα ακίνητα ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ» αναφέρει το Spiegel Online.

Όπως διευκρινίζεται, παρόμοιους νόμους είχαν ψηφίσει η Ισπανία και η Πορτογαλία στο απόγειο της κρίσης στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο συντάκτης του άρθρου σχολιάζει πως το γεγονός ότι «ο Μάρδας λανσάρει ένα τέτοιο σχέδιο δεν προκαλεί έκπληξη. Ο οικονομολ��γος είναι εξοικειωμένος με την αναγκαιότητα να... είναι δημιουργικός στο οικονομικό πεδίο. Στη θητεία του ως αναπληρωτής υπουργός του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ενώπιον της ... χρεοκοπίας και κατέβαλε ένα μεγάλο μέρος των προσπαθειών της, με στόχο να συγκεντρώσει εγκαίρως τα απαιτούμενα χρήματα για τα ληξιπρόθεσμα ομόλογα».

Δείτε επίσης:

Για γέλια και για κλάματα: Το Twitter γλεντά τρελά με τον Μάρδα και τους πρόσφυγες-επενδυτές

«Θύελλα» αντιδράσεων για τους «πρόσφυγες επενδυτές» του Μάρδα

Να' ναι καλά η Google! Εκεί βρήκε ο Μάρδας την εισήγηση για τους πρόσφυγες - επενδυτές

Ξέσπασε για τις δηλώσεις Μάρδα ο Κανάκης: «Ότι πιο χυδαίο και ανόητο έχει ακουστεί ποτέ!»