Απάντηση δίνει με ανακοίνωσή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στα όσα υποστήριξε σε μια αποστροφή του λόγου του ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, στη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε για το ζήτημα: «Μήπως η Marfin, της οποίας τα στελέχη εκδίδονται µε οµόφωνη απόφαση του Εφετείου για να δικασ τούν στην Κύπρο και κατά των οποίων, σύµφωνα µε έγκυρες πηγές, εκδόθηκε ήδη ένταλµα σύλληψης, που επιβεβαιώνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, καλύπτονται; Και από ποιον καλύπτονται; Μήπως καλύπτονται, όχι από την κ. Θάνου, αλλά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία δεν δίνει εντολή στην Ευρώπη, στην Eurojust, στον Εισαγγελέα να καταθέσει στο κοινό register τρεις υποθέσεις; Της Siemens, του Βγενόπουλου και των υποβρυχίων;»
Στην ανακοίνωσή της η κ. Κουτζαμάνη αναφέρει:
«Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους.
Το θέµα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστηµα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust (το αποκληθέν ως "κοινό register") ανήκει στην αρµοδιότητα του δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος διαβιβάζει το αίτηµα δια του κατά τόπον αρµοδίου Εισαγγελέα Εφετών, και όχι στην αρµοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Οι υποθέσεις Siemens, Υποβρυχίων και Βγενόπουλου, στις οποίες γίνεται αναφορά από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καµµένο, όπως πληροφορηθήκαµε από το Εθνικό µας Μέλος στην Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστηµα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι δύο πρώτες στις 8-9-2008 και 26-7-2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21-4-2015.
Εποµένως, ουδόλως εµπλέκεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη διαδικασία υπαγωγής υποθέσεων στο προα ναφερόµενο σύστηµα διαχείρισης της Eurojust».