Ιδιαίτερα άστοχη και προσβλητική ήταν μια φράση του Βασίλη Λεβέντη κατά την τοποθέτηση του το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, ο οποίος -ούτε λίγο ούτε πολύ- είπε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι τυχερός που... δεν βλέπει!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, τόνισε πως ο ίδιος θα ψηφίσει μόνο την απλή αναλογική και πρόσθεσε: «Βάζετε τον κ. Κουρουμπλή να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Ευτυχώς που δεν βλέπει ο άνθρωπος».

«Όταν είχα πει κάποτε ότι οι υπουργοί μιλούν με έγγραφα, ο κ. Κουρουμπλής μου είπε ότι αυτό δεν ισχύει για τον ίδιον γιατί δεν βλέπει να διαβάσει. Αυτό του το αναγνωρίζω» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης, προκαλώντας ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στη δευτερολογία του ωστόσο αντί συγγνώμης επέλεξε να επιρρίψει ευθύνες στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι άλλο εννοούσε ο ίδιος και αλλιώς ερμηνεύτηκαν τα λόγια του.

«Εγώ είπα ότι ευτυχώς που είναι τυφλός και δεν βλέπει τα αίσχη που γίνονται. Είναι εύκολο στην πολιτική να μιλάμε για συκώτι και να λένε κάποιοι ότι μιλάμε για πνευμόνι» είπε ο κ. Λεβέντης.