Άμεση διαλεύκανση όλων των σκανδάλων ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την συζήτηση για την δικαιοσύνη, κατηγορώντας την σημερινή κυβέρνηση πως κάνει ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Όλος ο 20ος αιώνας και οι αρχές του 21ου αιώνα είναι γεμάτες από τέτοιες "μάχες". Δεν αποτελεί πρωτοτυπία η σημερινή συζήτηση.Σας έχουμε μάθει. Κάθε φορά που τα κόμματα των μνημονίων ένιωθαν λαϊκή πίεση και αγανάκτηση, και συνέκλιναν σε θέσεις και προτάσεις διαχείρισης, ανασύρονταν από τα συρτάρια η διαπλοκή, η σκανδ��λολογία. Για άλλα ζητήματα έπρεπε να γίνεται η συζήτηση... Ό,τι έκαναν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τα πρόθυμα εξαπτέρυγά τους, κάνει και σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ο ένας βγάζει τα βρώμικα του άλλου στη φόρα, ως μέσο προώθησης των δικών του συμφερόντων» είπε χαρακτηριστικά.

«Η απαίτηση για μέχρι τέλους διαλεύκανση όλων των σκανδάλων δεν πρέπει να οδηγεί σε συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών των λαϊκών προβλημάτων», πρόσθεσε και κάλεσε την κυβέρνηση να καταργήσει την συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού με την SIEMENS, αντί να δημιουργεί Επιτροπές.
Για το ΚΚΕ, είπε το πρόβλημα από το οποίο προκύπτει η διαπλοκή είναι ο «κεφαλαιοκρατικός ανταγωνισμός». «Τα ��εγάλα οικονομικά σκάνδαλα πάντα σχετίζονταν με την ανάδειξη νέων τζακιών», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Δείτε επίσης:

Άδειασε η Βουλή μόλις πήρε τον λόγο ο Μιχαλολιάκος

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Παραιτήσου! Εκλογές γιατί ο τόπος δεν σας αντέχει άλλο!»

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ