Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για Εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ εξέφρασε στην Βουλή η Φώφη Γεννηματά.

«Όλα στο φως, όποιος έχει βλάψει τον ελληνικό λαό να πληρώσει» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζητώντας ωστόσο απαντήσεις από την κυβέρνηση «γιατί δεν απαντάτε στην πρότασή μας, για να εξετάσουμε τα πάντα σε ό,τι αφορά στην οικονομία από το 2002;»

«Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές σας για τα οικονομικά των κομμάτων. Εμείς κάναμε από μόνοι μας έλεγχο, τα πορίσματα βρίσκονται στον εισαγγελέα. Σταματήστε να μας κουνάτε το δάχτυλο», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την συζήτηση στην Βουλή για την δικαιοσύνη, εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό.

«Κύριε Τσίπρα, δεν είχατε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα. Είχατε πει ότι είστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα, είστε κάθε λέξη από τα ψέματα που είπατε.Κύριε Τσίπρα, δεν μπορείτε να υποδυθείτε τον βασιλιά της κάθαρσης. Μόλις μετά από 14 μήνες διακυβέρνησης, ο βασιλιάς είναι γυμνός», είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενη στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, διερωτήθηκε «Με ποιο δικαίωμα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει;».
«Ζητάμε όλοι και όλα να είναι στο φως, ζητάμε καθαρούς κανόνες. Σήμερα η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί, γιατί καταψήφισε όλα τα μέτρα για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Δεν βρήκατε το σθένος να ψηφίσετε ούτε καν την άρση τραπεζικού απορρήτου» είπε στην συνέχεια η κυρία Γεννηματά, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
«Κλείσατε την Αμυγδαλέζα, ανοίξατε την Ειδομένη, τον "ναό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Μάθατε από τον κύριο Τουσκ τι υπογράψατε στις Βρυξέλλες» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί.
«Παραιτηθείτε πριν να είναι αργά» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- όπως ζήτησε νωρίτερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- ξεκαθαρίζοντας όμως ότι πρέπει αυτή η Βουλή να δώσει τη λύση και όχι να γίνουν εκλογές.
Δείτε επίσης:
ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ