Οι κόντρες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, οι διαφωνίες της ομάδας των 53 αλλά και οι ατυχείς δηλώσεις από υπουργούς, τροφοδοτούν σεν��ρια ανασχηματισμού.
Η τύχη του Γιάννη Μουζάλα θα αποφασιστεί αύριο στο ραντεβού Tσίπρα – Kαμμένου, το οποίο επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Την ίδια ώρα στη μαύρη λίστα του Μαξίμου έχουν μπει ο Δημήτρης Μάρδας για τις δηλώσεις του για τους πρόσφυγες και ο Μάκης Μπαλαούρας για την ονομασία της FYROM, ο οποίοι μάλιστα επιμένουν.
«Eίπα ότι το ντε φάκτο θα επικρατήσει κ εν πάση περιπτώσει αν αφαιρέσουν τις γελοίες συμπεριφορές με χλαμύδες δεν θα με πείραζε» είπε σήμερα στη Βουλή ο Μάκης Μπαλαούρας, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Μάρδας δήλωσε στον Real Fm: «Όπως έγινε και σε άλλες χώρες και μπόρεσαν και μάζεψαν κάποια χρήματα αυτό μπορεί να γίνει και σε εμάς. Δεν είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας».
Σε περίπτωση ανασχηματισμού τα πρόσωπα που ενδέχεται να απομακρυνθούν είναι:
-Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης
-Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωδστοπούλου
-Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.
Είναι πιθανό να μετακινηθούν οι:
-Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος
-Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς
-Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου.
Ενώ αμετακί��ητοι σε περίπτωση ανασχηματισμού είναι οι:
-Αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης
-Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς
-Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος
-Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
Ταυτόχρονα υπάρχει διαφωνία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Βρυξελλών για το προσφυγικό, με τους 53 να ετοιμάζουν δικό τους σκληρό κείμενο θέσεων.
Εντύπωση προκαλεί πάντως η σημερινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη: «Η δική μου θέση θα κριθεί το τρίτο τρίμηνο. Αν είμαι στη θέση μου κι αν ειμαι εδώ τέ��ος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου για να δούμε τον απολογισμό του δευτέρου τριμήνου 2016».