Στο ζήτημα που προέκυψε με την αμοιβή του Κορεάτη συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών Γκλεν Κιμ, μετά την απάντηση που έδωσε χθες στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, παρενέβη ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με δήλωσή του.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Βαρουφάκης, επί δικής του υπουργίας ο Κορεάτης οικονομολόγος πρόσφερε τις υπηρεσίες του αμισθί, έως τις 6 Ιουλίου, καθώς αποδέχθηκε την πρόσκληση να βοηθήσει στην διαπραγμάτευση, εργαζόμενος χωρίς αμοιβή τους πρώτους μήνες, μέχρι οι αρμόδιες υπηρεσίες μελετήσουν και συντάξουν τη βέλτιστη σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και μιας ομάδας τεχνικών συμβούλων, στους οποίους συμπεριλαμβανόταν ο ίδιος.
Κατά τον πρώην υπουργό Οικονομικών μέχρι την 6η Ιουλίου η σύμβαση δεν είχε υπογραφτεί και ο Κιμ δεν είχε τις παραμικρές αποδοχές πέραν της κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και διαμονής του στην Αθήνα και στο εξωτερικό κατά την διάρκεια αποστολών στις οποίες συμμετείχε, ενώ προς επιβεβαίωση των όσων ανέφερε παρέπεμψε στη «Διαύγεια».
Ο κ. Βαρουφάκης κατέληξε στη δήλωσή του, επισημαίνοντας υπαινικτικά: «Για το τι συνέβη μετά την 6η Ιουλίου 2015 δεν γνωρίζω»…