​Μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Ο. Γεροβασίλη.

Όπως είπε κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων θα προβλέπει την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών υποδοχής και φιλοξενίας, θα ενσωματώνει κοινοτική οδηγία για το καθεστώς διεθνούς προστασίας και την παροχή ασύλου και θα ρυθμίζει ζητήματα για την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό.

Επίσης, όπως τόνισε η Ο. Γεροβασίλη, η κυβέρνηση ήδη υλοποιεί το σχεδιασμό για 30.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ενώ ξεκίνησε η εθελοντική απομάκρυνση προσφύγων από την Ειδομένη.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα ξεκινούν και πάλι οι διαβουλεύσεις με την ελληνική πλευρά.

Αναφερόμενη στη σημερινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, τόνισε πως η κυβέρνηση ανέλαβε την πρωτοβουλία να γίνει η συζήτηση αυτή με στόχο να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός για το ποιοι είναι εκείνοι που φοβούνται πραγματικά από την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια συζήτηση επί της ουσίας.