​Επίθεση εναντίον του υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Μάρδα εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής, ο οποίος σε εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στ�� Ναύπλιο χαρακτήρισε τη δήλωσή του για τους πρόσφυγες… επενδυτές «απαράδεκτη, ανόητη και αναξιοπρεπή».

«Το στοιχείο της "οικονομικής εκμετάλλευσης", διαχείρισης του προσφυγικού και του μεταναστευτικού υπάρχει και σε άλλους, άλλο αν δεν το είπαν κατ' αυτόν τον ωμό μαρδαϊκό τρόπο», είπε ο κ. Χουντής και πρόσθεσε:

«Μέσα από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν και ιδιαίτερα μέσα από την "φιλάνθρωπη" μερκελική πολιτική της Γερμανίας, διακρίνουμε προφανώς μεταφορά χρημάτων από τράπεζες στην Deutsche Bank Σύρων πλουσίων. Διακρίνουμε την εξεύρεση φθηνού εργατικού δυναμικού για να βοηθήσουν στην προσπάθεια βιομηχανικής ανασυγκρότησης που είναι πρόβλημα στη Ευρώπη και διακρίνει θα έλεγε κανείς και κάποια στοιχεία αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος χωρίς ωστόσο αυτά να είναι απόλυτα».

Ο Ν. Χουντής χαρακτήρισε επίσης «επαίσχυντη» τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι είναι σε βάρος των προσφύγων, των μεταναστών και της χώρας.

«Είναι μια επαίσχυντη συμφωνία γιατί ουσιαστικά μετατρέπει το προσφυγικό πρόβλημα σε πρόβλημα Ελληνικό, πρόβλημα ελληνοτουρκικού χώρου και με τη λογική, πως θα αποτρέψουμε τις προσφυγικές ροές που πρυτάνευσε, έχουμε απαράδεκτες ρυθμίσεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την συνθήκης της Γενεύης όσον αφορά τα δικαιώματα των προσφύγων», είπε.

Συμπλήρωσε ακόμα πως «η Ελλάδα τείνει να μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών με συνέπεια, ούτε να μπορεί να το αντέξει αυτό το πρόβλημα, ούτε να μπορεί να το αντιμετωπίσει σύμφωνα με το αξιακό οπλοστάσιό μας» και κατηγόρησε την ΕΕ ότι με τις αποφάσεις της δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην Ελλάδα με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

«Η συμφωνία αυτή είναι επώδυνη και για την Ελλάδα και για τους πρόσφυγες και επομένως απέναντι στην ευθύνη που έχει η κυβέρνηση που υπέγραψε τέτοιες συμφωνίες και που δέχεται αυτές τις πιέσεις και που περνάει στην απεμπόληση και του αξιακού φορτίου των ανθρωπιστικών αρχών, νομίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει αγώνας, προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, αλλά κι εντέλει των ευρωπαϊκών λαών, για να μην πάμε σε μια Ευρώπη φρούριο, σε μια Ευρώπη υπερσυντηρητική, ρατσιστική, ξενοφοβική, γιατί αυτό προοιωνίζει και άλλα δυσοίωνα πράγματα», είπε.