​«Κάνουμε τα πάντα ώστε να ελευθερωθούν όλοι οι όμηροι», τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ρωτήθηκε για το θέμα της αεροπειρατείας σε αεροσκάφος που βρίσκεται στην Λάρνακα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν έχει να κάνει με τρομοκρατία.

O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ρωτήθηκε αν η αεροπειρατεία έχει να κάνει με μια γυναίκα και απάντησε γελώντας «Όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα πάντα».

Δίπλα του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς γελούσε με την ερώτηση και την απάντηση.

«Εύχομαι οι εμπλεκόμενοι να βιώσουν τον αποτελεσματικό και επαγγελματικό τρόπο διαχείρισης της κατάστασης», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών Κύπρου

«Αναφορικά με την κατάσταση που εξελίσσεται σχετικά με την πτήση MSR 181 της EgyptAir στην οποία εκδηλώθηκε αεροπειρατεία και το αεροσκάφος άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας, οι αρμόδιοι σχεδιασμοί διαχείρισης κρίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εφαρμόστηκαν από την αρχή του συμβάντος. Υπουργική Επιτροπή χειρίζεται την κατάσταση στο Εθνικό Κέντρο Κρίσεων που βρίσκεται στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έχει επίσης εγκαθιδρυθεί άμεση επικοινωνία μεταξύ του Κέντρου και των Αιγυπτιακών Αρχών» .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

​ΠΑΝΙΚΟΣ στη Λάρνακα: Η στιγμή που απελευθερώνονται όμηροι από το αεροσκάφος-ΒΙΝΤ��Ο

ΑΥΤΟΣ είναι ο αεροπειρατής της Κύπρου- Το έκανε για την καρδιά της πρώην του

Ερωτικό θρίλερ πίσω από την αεροπειρατεία- Ο δράστης ζήτησε να παραδοθεί σε Κύπρια ένας φάκελος

ΚΛΕΙΣΤΟ το αεροδρόμιο στην Λάρνακα λόγω αεροπειρατείας- Το ΠΡΩΤΟ tweet της Egypt Air