«Έχουμε κάνει μία πολύ καλή επιλογή, ο τρόπος που το κάνουμε έχει μεγαλύτερη διαφάνεια» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την απάντησή του στη Βουλή στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για την επιλογή του Κορεάτη Κιμ Γκλεν ως συμβούλου του.
Ο υπουργός Οικονομικών δεν θέλησε πάντως να απαντήσει για το ποσό με το οποίο αμείβεται ο Κιμ Γκλεν, αλλά ανέφερε ότι εργάσθηκε probono (δωρεάν δηλαδή πριν υπογράψει την σύμβαση).
«Δεν είναι σπάνια πρακτική οι άνθρωποι να δουλεύουν probono και μετά να υπογράφουν και μία σύμβαση και δεν είναι σπάνιο άνθρωποι να αγαπούν και μία χώρα», υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος.
Ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση μείωσε το κόστος των συμβούλων, το οποίο από τα 14 εκ. ευρώ στην πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μειώθηκε στο ένα εκ. ευρώ.
«Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο αυτός ο φιλέλλην δούλεψε δωρεάν για το ελληνικό δημόσιο; Αν είναι έτσι, θα το πιστέψω. Να τον χρησιμοποιήσουν και άλλα υπουργεία. Θα κερδίσουμε πολλά λεφτά έτσι» ανέφερε στην ανταπάντησή του ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών ότι δεν απάντησε σε κανένα από τα επτά ερωτήματα που του υπέβαλλε και επικαλέσθηκε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Κιμ Γκλεν απαίτησε αμοιβή 370.000 ευρώ.
«Αδικήσατε και εμένα και τον Κιμ. Σας είπα ότι είναι δικός μου σύμβουλος και όχι του πρωθυπουργού. Έχει βοηθήσει μέσω εμού και άλλους υπουργούς», απάντησε στη δευτερολογία του ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος διευκρίνισε ότι «δεν έχουμε αναθέσει στον Κιμ Γκλεν ως πρόσωπο, αλλά στο γραφείο του».