Νέο ζήτημα ήρθε να προστεθεί στις σχέσεις των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις Μουζάλα. Πρόκειται για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, στις οποίες ανέφερε ότι «προσωπικά» δεν απορρίπτει το όνομα «Μακεδονία» για την FYROM!
H κυβέρνηση διαμηνύει μέσω "κύκλων" ότι είναι γνωστές οι θέσεις της για το ζήτημα και δεν έχουν αλλάξει, αλλά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξε�� επίσημη τοποθέτηση από τους ΑΝΕΛ για την δήλωση Μπαλαούρα, με αποτέλεσμα όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο αντίδρασής τους να παραμένουν ανοιχτά. Η διαφορά σε σχέση με την δήλωση Μουζάλα είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει ζήτημα «γλωσσικού λάθους», αλλά ξεκάθαρης άποψης (παρά το όσα υποστήριξε αργότερα ο κ. Μπαλαούρας για απομόνωση συγκεκριμένων φράσεων από τη συνέντευξη). Από την άλλη πλευρά πρόκειται για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για στέλεχος της κυβέρνησης, όπως ο κ. Μουζάλας.
Ανεξάρτητα από το τι θα μεσολαβήσει, το ζήτημα των δηλώσεων για την ονομασία της FYROM αναμένεται να τεθεί στη συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου, η οποία δεν έχει προσδιοριστεί επισήμως, αλλά αναμένεται να διεξαχθεί από την Τετάρτη και μετά, με δεδομένο ότι μεσολαβεί την Τρίτη η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή. Ο κ. Καμμένος επιμένει στη θέση του για απομάκρυνση του κ. Μουζάλα, σε αντίθεση με κυβερνητικά στελέχη που δηλώνουν ότι πρέπει να παραμείνει στην θέση του.
Πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλος παρείχε πολιτική κάλυψη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας μεταξύ άλλων στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90, 1» ότι κ. Μπαλαούρας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τ��ν άποψή του.