​Σκληρή κριτική στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το πρόβλημα της Ειδομένης, άσκησε ο συντονιστής μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ, Β. Κικίλιας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ειδομένη ως αιχμή του δόρατος μιας χαοτικής πολιτικής που τα πράγματα αφήνονται να πηγαίνουν όπως έρχονται σε ότι έχει να κάν��ι για το προσφυγικό-μεταναστευτικό για την Ελλάδα κάνει ζημιά στη χώρα», είπε και πρόσθεσε:

«Πρώτα απ’ όλα είναι γροθιά στο στομάχι σε ότι έχει να κάνει με τον ανθρωπισμό μας και την αίσθηση του συνανθρώπου και της βοήθειας. Από κει και πέρα όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Θέλω να πω ότι από το περσινό καλοκαίρι που υπάρχουν καταγγελίες για αυθαίρετες δράσεις σε ότι έχει να κάνει με κάποιους λίγους που συμμετέχουν σε ΜΚΟ ή εθελοντικές οργανώσεις κ.λπ. από την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος δεν έχει απελαθεί κ��νείς. Δεν έχει υπάρξει μητρώο για τις ΜΚΟ και δεν έχει υπάρξει έλεγχος. Επίσης, τολμώ να πω ότι η δίοδος για να φτάσει κανείς στα βόρεια αυτά σύνορά μας είναι συγκεκριμένη και περνάει καλώς ή κακώς από στρατηγικής σημασίας χώρους όπως είναι μία γέφυρα κι ένας ποταμός. Εκεί λοιπόν επανειλημμένως θα μπορούσε να είχε ανασχεθεί αυτή η ροή. Όπως επίσης και η Ελληνική Αστυνομία όταν αφέθηκε να κάνει τη δουλειά της θέλω να θυμίσω ότι αποσυμφόρησε την Ειδομένη. Είχαν αποσυμφορηθεί οι περιοχές αυτές από 8.000 άτομα σε επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας πριν από μερικούς μήνες υπό την παρούσα κυβέρνηση. Τα πράγματα δεν είναι όπως λέγονται ή μάλλον καλύτερα να παραδεχθώ ότι κάνω λάθος. Όπως μιλούν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι κυβερνούν. Αυτή είναι η πραγματικότητα».