​Για διαδικασίες εκτός καταστατικού που αλλοιώνουν τη σύνθεση και τη φιλοσοφία του συνεδρίου της ΝΔ, κάνουν λόγο δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος σε επιστολή τους που απέστειλαν στον Κ. Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν, με τις διαδι��ασίες ανάδειξης συνέδρων υπάρχει αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου.

«Με την παράνομη - αυθαίρετη ερμηνεία του καταστατικού, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης, θα εκλεγούν παραπάνω 803 σύνεδροι, αλλοιώνοντας τη σύνθεση του Συνεδρίου, άρα και τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα του 10ου Συνεδρίου μας», τονίζουν στην επιστολή τους και συνεχίζουν:

«Με τη διαδικασία που ακολουθείται πενταπλασιάζονται οι σύνεδροι που προέρχονται από το Λεκανοπέδιο Αττικής και δημιουργούν ανισότητα σε βάρος της περιφέρειας».

Καταγγέλλουν ακόμα ότι υπήρξε παράνομη διαγραφή μελών, αποκλεισμός νέων μελών και διαχωρισμός νέων και παλαιών μελών, καθώς και απαγόρευση ενστάσεων και εν τέλει καθυστέρηση των θεσμικών διαδικασιών.

Η σχετική εγκύκλιος στην οποία βασίστηκε η διαδικασία, την οποία αμφισβητούν τα δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, εκδόθηκε από τον γραμματέα Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη και ζητήθηκε γι’ αυτή η γνωμοδότηση του γραμματέα εκλογών της ΝΔ, που έχει και ρόλο νομικού συμβούλου, Επαμεινώνδα Λεκκέα, ο οποίος θεωρεί ότι είναι βάσιμη η αμφισβήτηση της διαδικασίας.

Την επιστολή υπογράφουν οι Νικολαΐδης Νίκος, Ζωντανός ��ώστας, Αγαλοπούλου-Πετράκου Ευαγγελία, Ινιωτάκης Πολυχρόνης, Μάταλας Θεόδωρος, Πάνου Ευάγγελος, Παρράς Χρήστος, Σαρούκου Παναγιώτα, Χονδρογιάννος Ιωάννης, Κόκκαλης Αλέκος.