Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δημήτρης Μάρδας, μετά τη σκληρή κριτική που του άσκησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις δηλώσεις περί προσφύγων-επενδυτών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι όσα είπε αποτελούν απλά μια εισήγηση, ενώ κατηγορεί την πρώην Πρόεδρο της Βουλής για επιλεκτική ευαισθησία, θυμίζοντας πως είχε αρνηθεί να δώσει 5 εκ. ευρώ από τα αποθεματικά της Βουλής για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η απάντηση του κ. Μάρδα:

«Ως προς την εισήγηση αναφορικά με την προσέλκυση Σύριων επιχειρηματιών-προσφύγων που θα μπορούσαν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

1. Όλα αποτελούν μια εισήγηση, που βασίζεται στην υφιστάμενη διεθνή εμπειρία, η οποία αναφέρεται σε επενδυτές- πρόσφυγες και βρίσκεται παντού αναρτημένη.

2. Δεν αποτελεί πολιτική αιχμής, αλλά εντάσσεται στα θέματα της πολιτικής χαμηλών ταχυτήτων

3. Δε θέτει διακριτική συμπεριφορά ανάμεσα στους πρόσφυγες. Το πρόγραμμα λόγου χάρη της ενοικίασης κατοικίας για όλους τους πρόσφυγες είναι ένα από τα τέσσερα προγράμματα προσωρινής εγκατάστασης του ΟΗΕ-ECHO.

4. Ως προς το χαρακτηρισμό εκ μέρους της κας Κωνσταντοπούλου ότι η όλη πρόταση είναι ναζιστικό μέτρο, να υπενθυμίσουμε ότι όταν ζητήθηκαν πέρυσι 5 εκ ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής (με αποθεματικά 65 εκ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης η τότε πρόεδρος της Βουλής με όλη την ευαισθησία που τη διακρίνει (επιλεκτική φυσικά) αρνήθηκε πεισματικά να συμβάλει».

ρφε.jpg