​Μετά τον Δ. Βίτσα και ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς «άδειασε» τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δ. Μάρδα για τις δηλώσεις του σχετικά με τους… πρόσφυγες – επενδυτές.

«Αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό, ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων», είπε ο κ. Παππάς, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Αναφερόμενος στο θέμα του Γιάννη Μουζάλα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ο Ν. Παππάς άφησε να εννοηθεί ότι θα παραμείνει στη θέση του, επισημαίνοντας πως η κυβερνητική πορεία είναι συμπαγής και αδιατάρακτη και πως θα διαψευστούν όσοι μιλούν για κυβερνητική κρίση.

Όσο για την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Ο. Γεροβασίλη και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε:

«Δεν μπορεί να απειλείται η κυβερνητική εκπρόσωπος από τον εκπρόσωπο της ΝΔ με μηνύσεις και αγωγές όταν ασκεί πολιτική κριτική για το θέμα των εκβιαστών δημοσιογράφων. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να εξηγήσει γιατί η ΝΔ σιωπά εκκωφαντικά και δεν ξεκαθαρίζει τη στάση της απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής».

Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ προσωπικά, τονίζοντας πως «είναι κομμάτι του παλαιού πολιτικού κατεστημένου με ότι αυτό σημαίνει σε σχέση με εξαρτήσεις και συστήματα δεσμεύσεων. Έχει μια πολιτική πορεία που τον κάνει κομμάτι του παλαιού κομματικ��ύ συστήματος και κατεστημένου».