​Στις δηλώσεις του για τους… πρόσφυγες – επενδυτές επέμεινε και σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας, μιλώντας τόσο στην πρωινή εκπομπή του Mega, όσο και στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, παρά το σάλο που προκλήθηκε από αυτές.

Ο κ. Μάρδας επανέλαβε ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες υπάρχει ένα πλούσιο υποσύνολο που μπορεί να επενδύσει στην Ελλάδα και να τύχει… ιδιαίτερης μεταχείρισης, ενώ τόνισε πως ο ίδιος θα καταθέσει την εισήγησή του στην κυβέρνηση σήμερα κιόλας.

«Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησαν τους πρόσφυγες. Δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχουν πρόσφυγες με χρήματα. Ξέρω ότι άλλες χώρες έχουν στήσει αντίστοιχες υπηρεσίες», είπε.

Μάλιστα σε υπενθύμιση ότι το πλούσιο αυτό υποσύνολο δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά έχει πάει στην χώρα προορισμού του στην Ευρώπη, ο υφυπουργός Εξωτερικών διαφώνησε, τονίζοντας ότι αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη.

«Ακόμα κι ο κόσμος που είχε πολλά χρήματα στη Συρία δεν μπόρεσε να φύγει, επειδή δεν πήρε τη βίζα που ήθελε. Πολλοί έχουν βρεθεί στην Τουρκία, χωρίς να έχουν μπορέσει να πάρουν μαζί τα χρήματά τους», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν λέω εγώ ότι είχαν πολλά χρήματα κάποιοι μαζί τους. Όταν ετοιμάζουμε μία εισήγηση δεν την κάνουμε έτσι, έχουμε κάνει την έρευνά μας, για το τι γίνεται στις άλλες χώρες. Ο νόμος ο οποίος αναφέρεται στα ακίνητα, αναφέρθηκε στη μορφή παραδείγματος. Δεν εισάγεται καμία μορφή διάκρισης. Έχουμε 50.000 άτομα που θα ακολουθήσουν μία διαδικασία. Το θέμα που τέθηκε είναι ότι, αν υπάρχουν κάποια άτομα που έχουν χρήματα για επένδυση, θα τα δούμε».

«Έπρεπε να γίνει μια καταγραφή κοινωνικού και οικονομικού προφίλ, αν κάποιος θέλει να τη χρησιμοποιήσει τη χρησιμοποιεί, αν όχι πάλι καλά. Δεν είναι μια πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει κραδασμούς», επέμεινε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Όσο για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, σημείωσε πως είναι λανθασμένες, ενώ τόνισε πως δεν μετανιώνει για όσα είπε.

«Φυσικά και δεν το μετ��νιωσα. Υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα, από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε εμπειρία και στο βαθμό που μπορούμε να την εφαρμόσουμε», δήλωσε.