​«Το μεταναστευτικό πρόβλημα αναδεικνύεται σήμερα στο υπ' αριθμόν ένα ζήτημα για την Ευρώπη. Όχι μόνο για τη βαθιά ανθρωπιστική του διάσταση, αλλά για την πολιτική του υπόσταση, αφού επί της ουσίας θέτει στη δομή και στη συνοχή της Ευρώπης, νέα δεδομένα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.
Ο κ. Καμμένος προσθέτει ότι «σήμερα η χώρα μας δοκιμάζεται σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης και παράλληλα, λόγω των παρατεταμένων συγκρούσεων σε χώρες της Μέσης Ανατολής, έχουμε αναλάβει το υπέρογκο και δυσανάλογο βάρος της διαχείρισης των μεγάλων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη» και εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συνεχή συνεισφορά τους, «στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει επίσης ότι «η χώρα μας δίνει μια σκληρή και πολύπλευρη μάχη, την οποία οφείλουμε να διαχειριστούμε με στρατηγική επάρκεια και προοπτική» και υπογραμμίζει την ανάγκη η Ελλάδα «να αναπτύξει όλους εκείνους τους παράγοντες, αμυντικούς, διπλωματικούς, οικονομικούς για να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές που θα της επιτρέψουν να διατηρήσει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία του ελληνικού λαού και του Έθνους, για τα επόμενα χρόνια».
Ο κ. Καμμένος καταλήγει στην ημερήσια διαταγ�� του:
«Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι με τη βοήθεια του Θεού και της Θεοτόκου Υπερμάχου Στρατηγού, θα κρατήσουμε τις σημαίες μας ψηλά, όπως τις κράτησαν οι πρόγονοί μας και θα τις υπερασπιζόμαστε σύμφωνα με τον όρκο που δώσαμε στην πατρίδα, δηλαδή “με πίστη και αφοσίωση, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μας”».