Ευφάνταστα σενάρια χαρακτηρίζει τα περί «μυστικών» ραντεβού για την Κεντροαριστερά και για μελλοντική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Λαλιώτης.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός απάντησε σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για συνάντηση με τον Δημήτρη Ρέππα, λέγοντας ότι ήταν απλά μια συνάντηση μεταξύ δύο φίλων.

«Ο Δημήτρης Ρέππας είναι φίλος μου εδώ και 45 χρόνια, έξω και πέρα από τις πολιτικές συγκυρίες, και ανεξάρτητα από τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας στην πολιτική. Με δεδομένες τις διαχρονικές φιλικές, προσωπικές και οικογενειακές μας σχέσεις, οι συναντήσεις μας δεν αποτελούν είδηση και πολύ περισσότερο δεν συνιστούν "μυστικά ραντεβού" και "παρασκηνιακές ζυμώσεις"» τόνισε ο κ. Λαλιώτης.

«Η Φώφη Γεννηματά, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχει αποσαφηνίσει και πριν τις εκλογές και μετά από αυτές ότι η Κεντροαριστερά ως δημοκρατική, μεταρρυθμιστική προοδευτική ευρωπαϊκή δύναμη έχει το δικό της αυτόνομο λόγο, που σηματοδοτεί τις δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας, του Ριζοσπαστικού Κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας» πρόσθεσε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας ότι συμφωνεί με τη θέση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής ��υμπαράταξης «για μια δυναμική και θετική προοπτική της Κεντροαριστεράς με αυτόνομο λόγο, με αυτοδύναμη στρατηγική, με ουσιαστική και αποφασιστική παρέμβαση».