Βέβαιος ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι απλά ακούγονται κάποιες «φωνές αντίστασης».

«Πριν από τη μεγάλη υποχώρηση και υπόκλιση υπάρχουν και μερικές φωνές αντίστασης. Η αίσθησή μου είναι ότι έχουν υποχωρήσει σε όλα και στις περικοπές συντάξεων και στα όποια μικρά πρόσθετα μέτρα είναι αναγκαία κατ' αυτούς και υπάρχει το πρόβλημα των "κόκκινων" δανείων. Φορολογικό και ασφαλιστικό έχουν 'λυθεί'. Πιστεύω η κυβέρνηση έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση να συνυπογράψει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, των εταίρων μας» είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κατά τεκμήριο λέει ψέματα στους Έλληνες» και πως «λέει άλλα στους Ευρωπαίους και άλλα στον ελληνικό λαό», ενώ προειδοποίησε πως αν δεν ληφθούν κάποιες αναγκαίες αποφάσεις η Ελλάδα θα καταρρεύσει.

Ο ίδιος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολίες από τους βουλευτές της στην ψήφιση του ασφαλιστικού και ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι δεν πρό��ειται να ψηφίσει το ασφαλιστικό υπό την σκέψη να μην πέσει η κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι απούσα στο προσφυγικό, ενώ έκανε λόγο για «κάποιους πονηρούς» που αλωνίζουν στην Ειδομένη και «είτε βγάζουν λεφτά κάνοντας βόλτες στην Ελλάδα τους πρόσφυγες λέγοντάς τους ότι εδώ είναι τα Σκόπια ή η Βουλγαρία, είτε έχουν δήθεν ιδέες επαναστατικές, βάζοντας μπροστά τους πρόσφυγες». Παράλληλα, κατέθεσε εκ νέου την πρόταση του Ποταμιού για έναν «υπερυπουργό» για το προσφυγικό που θα συ��τονίζει την όλη κατάσταση.

«Πρέπει να τελειώνουμε με τις φωλιές των ισλαμιστών. Πρέπει να δοθεί μάχη. Αλλά από την άλλη πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους μουσουλμάνους της Ευρώπης να νιώθουν ότι είναι μέρος της δικιάς μας παρέας και όχι της παρέας των Ισλαμιστών» είπε, εξάλλου, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι καταδεικνύουν τις αδυναμίες ασφάλειας στην Ευρώπη.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τον Χάρη Θεοχάρη, είπε ότι τα παραπολιτικά δεν είναι το παν για αυτόν και έδειξε ότι έχουν πέσει οι τόνοι ανάμεσά τους: «Ο καθένας μπορεί να κάνει τις παρατηρήσεις του αλλά σημασία έχει στις επιλογές που όλοι μαζί κάνουμε μετά το συνέδριο, στις επιλογές της ΚΟ, να ακολουθεί. Και είναι εκεί».