Αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά άστοχης κυβερνητικής πολιτικής χαρακτήρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστικές συγκοινωνίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον ΟΣΥ, να συζητήσω με τους εργαζομένους για τα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα οι αστικές συγκοινωνίες, προβλήματα τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα μίας εξαιρετ��κά άστοχης κυβερνητικής πολιτικής που επιβάρυνε οικονομικά τις εταιρείες και αύξησε την εισφοροδιαφυγή. Τελικά βέβαια αύξησε και το εισιτήριο, μία επιβάρυνση την οποία πληρώνουν κατεξοχήν οι ασθενέστεροι Έλληνες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο ίδιος, τόνισε πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποδείξει ότι σε συνεννόηση με τους εργαζομένους υπάρχει προοπτική ουσιαστικής εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών, «με βελτίωση του παρεχόμενου έργου από τις συγκοινωνίες, μείωση της επιβάρυνσης για τους πολίτες και καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα για τον Έλληνα φορολογούμενο».

«Δυστυχώς αυτή η πολιτική εγκαταλείφθηκε τελείως, στα πλαίσια του εύκολου λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αστικές συγκοινωνίες αποδεικνύουν στην πράξη την αποτυχία της κυβέρνησης σε έναν κρίσιμο τομέα, σε ένα τομέα που αφορά εκατομμύρια συμπολίτες μας οι οποίοι μεταφέρονται με τα λεωφορεία καθημερινά και που δυστυχώς καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι το βάρος μιας αποτυχημένης πολιτικής» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.