Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα εξαπολύει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος επισημαίνει πως «όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα εκπέμπουν εικόνες τριτοκοσμικής χώρας».
Ο κ. Κουμουτσάκος κάνει λόγο για κίνδυνο να εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, ενώ όσον αφορά την αξιολόγηση μιλά για συνεχείς αναβολές την ώρα που η οικονομία βυθίζεται σε ύφεση και ανεργία και η κυβέρνηση οδηγείται σε περικοπές συντάξεων και φόρους.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση και για ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί σε ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις υπουργών με αφορμή την «κόντρα» Καμμένου-Τόσκα.
Η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου:
«Τα όσα διαδραματίζονται, το τελευταίο διάστημα, εκπέμπουν εικόνες τριτοκοσμικής χώρας.
Θυμίζω:
- Η κατάσταση στην Ειδομένη και το λιμάνι του Πειραιά και γενικότερα οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο προσφυγικό.
- Ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κάτω από προβληματικές προοπτικές μετεγκατάστασης και επαναπροώθησης.
- Η κατάσταση της πραγματικ��ς οικονομίας. Ύφεση και ανεργία.
- Οι επιλογές της Κυβέρνησης για την αξιολόγηση. Περικοπή συντάξεων και φόροι, φόροι, φόροι. Τίποτε άλλο.
- Η συνεχής αναβολή στη διαδικασία αξιολόγησης που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί προ πολλού.
- Οι καθεστωτικές αντιλήψεις της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των Θεσμών. Ανάμεσά τους και η άρνησή της να δεχθεί έγκαιρη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
- Η ανυπαρξία της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Εξωτερική Πολιτική. Η Ελλάδα είναι έξω από όλα. Η Κυβέρνηση μαθαίνει τελευταία αποφάσεις που αφορούν άμεσα τη χώρα.
Σε όλα αυτά, πρέπει να προστεθούν και οι επίσημες αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις κορυφαίων υπουργών της Κυβέρνησης, με τελευταίο παράδειγμα τις δηλώσεις των κ. κ. Τόσκα και Καμμένου.
Η Ελλάδα διολισθαίνει, με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε τριτοκοσμική χώρα».