​Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ. Γ. του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ είχε ο Α. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίας του εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για το γεγονός ότι ακόμα οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν έχουν αναλάβει πλήρη δράση στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας φέρεται να διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Γ.Γ του ΝΑΤΟ και να του τόνισε πως ο ίδιος, αν και αριστερός πρωθυπουργός δέχθηκε να έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και ακόμα δεν υπάρχει μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε χθες βράδυ και ο Α. Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε παράπονα στον Γ. Στόλτενμπεργκ για τη γενικότερη λειτουργία και επιχειρησιακή ικανότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ του απάντησε ότι οι όποιες αδυναμίες οφείλονται στο γεγονός ότι η δραστηριότητα της Συμμαχίας στο Αιγαίο βρίσκεται ακόμα στην αρχή και ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να κάνει υπομονή.