​Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας, ώστε να εκκενωθεί η Ειδομένη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ.

«Στην Ειδομένη δεν είναι καλή η κατάσταση. Πρέπει να εκτονωθεί. Δεν φτιάξαμε εγκαταστάσεις στην Ειδομένη για να μη δημιουργήσουμε μία κατάσταση τύπου Καλαί. Φτιάξαμε υποδομές για την υποστήριξή τους. Ήδη έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας. Ο στρατός θα αναλάβει ανάγκες ανθρωπιστικές. Δεν είναι ρεαλιστική η διάλυση 13.000 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι συνθήκες χάους και ��ίας δεν δημιουργούνται από μόνες τους. Πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις σε περιορισμένη κλίμακα, αλλά όχι βία. Μπορεί να εφαρμοστεί η πειθώ. Όσοι βρίσκονται στα κέντρα, τους ενημερώνουμε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε η αίτηση ασύλου, είτε η επιστροφή στην Τουρκία», είπε.

Όσον αφορά στη μεταφορά των Πακιστανών μεταναστών με χειροπέδες, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι δεν ήταν δεμένοι στη διάρκεια του ταξιδιού και ότι δέθηκαν με πλαστικές χειροπέδες μιας χρήσης όταν εξήλθαν από το πλοίο.

Τέλος σχολιάζοντας τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε:

«Τι κίνδυνοι μπορούν να προέλθουν μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες, πως να αποτραπούν και τι συνεργασίες χρειάζονται, είναι κάτι που μας απασχολεί. Δεν είχαμε πληροφορίες για κάτι, αλλά υπήρχαν μέτρα μετά το χτύπημα στο Παρίσι. Έχουμε την εμπειρία από τότε και τα εφαρμόσαμε άμεσα και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα. Η χώρα μας πρέπει κατά τα άλλα να έχει το νου της, γι' αυτό και συνεργαζόμαστε με άλλες υπηρεσίες. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος ανησυχίας. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα».