«Δεν κυκλοφορεί τίποτα στις Βρυξέλλες» δήλωσε από τις Βρυξέλλες η δημοσιογράφος και ε��ρωβουλευτής σήμερα της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, στο δελτίο ειδήσεων του Star, περιγράφοντας την εικόνα «νεκρής πόλης» για την πρωτεύουσα του Βελγίου και έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου φιλοξενείται και το ένα εκ των δύο κτιρίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όπου σήμερα βρέθηκαν σε αυτό, από τους 750 ευρωβουλευτές, λιγότεροι από 100!
«Απέναντι σε αυτόν τον φόβο που επικρατεί παντού πρέπει να απαντήσουμε με συγκεκριμένες πολιτικές κινήσεις που είναι η αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας και η θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, η πλειονότητα των οποίων είναι ελληνικά σύνορα» τόνισε.
«Η ζωή έχει νεκρώσει, αλλά η ζωή θα ξανάρθει και έτσι θα απαντήσουμε από τις Βρυξέλλες στον φόβο. Όμως η Ευρώπη χρειάζεται δράσεις για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτό που της συμβαίνει. Και η δράση περιλαμβάνει και αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας και να γνωρίζουμε ποιοι βρίσκονται στο έδαφός μας και τι προθέσεις έχουν, αλλά και να θωρακίσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα, όχι να υψώσουμε νέα σύνορα και τείχη» πρόσθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.