Για αιφνιδιασμό ολόκληρης της πόλης, έκανε λόγο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της το star.gr!

Συγκεκριμένα, η κυρία Βόζεμπεργκ αν και είναι στην Αθήνα, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους συναδέλφους της στις Βρυξέλλες, οι οποίοι και την ενημέρωσαν ότι το επίπεδο συναγερμού στην πόλη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις έχει φτάσει στο 4, δηλαδή ένα στάδιο πριν το 5 που είναι το ανώτατο και στο οποίο φτάνουν οι χώρες σε περίπτωση πολέμου.

Το γεγονός αυτό, εξηγεί και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί σε ολόκληρη την πόλη, με τους αστυνομικούς και το στρατό που την «οργώνουν», να προτρέπουν τους κατοίκους να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Ο φόβος είναι διάχυτος παντού. Η κυρία Βόζεμπεργκ, αναφέρει ότι οι συνεργάτες της θα παραμείνουν στο ευρωκοινοβούλιο μέχρι αργά το βράδυ, μιας και δεν μπορούν να μεταβούν νωρίτερα σπίτι τους, αφού όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. Δεν κινείται τίποτα.

Ακόμα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζει λανθασμένη την προσέγγιση που κάνει λόγο για «χαλαρά μέτρα ασφαλείας στις συγκοινωνίες», καθώς -όπως λέει- «αυτό που συνέβη ήταν κάτι που κανείς δεν μπορούσε να προλάβει». «Πρέπει να επιβληθούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων», συμπληρώνει.

Τέλος, τονίζει πως μεγάλη σημασία έχει το ότι οι δράστες φέρονται να είναι οπαδοί του isis. «Κάτι τέτοιο σημαίνει πως πρόκειται για ανθρώπους με ευρωπαϊκά διαβατήρια. Για ανθρώπους που έχουν παρακλάδια σε ολόκληρη την Ευρώπη», καταλήγει.


Της Κατερίνας Τσαμούρη