Αισιόδοξος πως θα βρεθεί λύση τόσο στο θέμα της αξιολόγησης όσο και το θέμα του χρέους δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος επεσήμανε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έχει πάει πολύ καλά έως τώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον βελγικό λαό, είπε ότι οι νέες συναντήσεις του με το κουαρτέτο θα ξεκινήσουν στις 4 Απριλίου με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση ως τις 12-13 Απριλίου.

«Μετά αρχίζουν οι συζητήσεις στην Ουάσιγκτον κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ με στόχο να υπάρξει μια τελική συμφωνία για όλο το πακέτο. Δηλαδή και ως προς τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης που βγαίνουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού αλλά και ως προς το χρέος. Αυτός είναι ο στόχος. Νομίζω ότι ��πορεί να βρεθεί λύση έως τις 22 Απριλίου (σ.σ.: συνεδριάζει το Eurogroup)» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες οι οποίοι επιθυμούν να δοθεί λύση και νομίζω ότι θα μπορέσει να βρεθεί λύση».

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος διέψευσε τις πληροφορίες που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας: «Όσα ακούω στα δελτία των 8 και των 9 το βράδυ, είναι πολύ μακριά από αυτά που βιώνω στις συναντήσεις. Ίσως λέγονται και γίνονται σε άλλες συναντήσεις στις οποίες δεν μετέχω εγώ».