Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη στην Ευρώπη τις εξελίξεις γύρω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Οι ευρωβουλευτές Μίλτος Κύρκος και Νότης Μαριάς μίλησαν στην εκπομπή του STAR, Live U, λίγα λεπτά μετά τις επιθέσεις, με τον ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ μάλιστα να επικρίνει τη βελγική κυβέρνηση όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ βαρύ εδώ» είπε ο κ. Κύρκος.

«Οι βομβιστές αυτοκτονίας δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν, ζούμε σε μία κατάσταση σύγκρουσης με την τρομοκρατία. Είμαι σίγουρος ότι όσο προχωράει η πάλη με το ISIS θα γίνονται πιο έντονα τα κτυπήματα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την τρομοκρατία» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμίου.

«Ο καιρός της ευδαιμονίας έχει παρέλθει, πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Νότης Μαριάς υπενθύμισε ότι είναι το Πάσχα των Καθολικών, και συγκεκριμένα Μεγάλη Τρίτη, και από τύχη δεν ήταν ανάμεσα στα θύματα πολλοί ευρωβουλευτές: «Από τύχη αρκετοί από εμάς δεν είμαστε στα θύματα καθώς αύριο πολλοί ευρωβουλευτές επιστρέφουμε στις πατρίδες μας».

Ο ίδιος, τόνισε πως του έκανε εντύπωση ότι την Παρασκευή που έφτασε στις Βρυξέλλες «υπήρχαν διαφορετικά μέτρα ασφαλείας στην αναχώρηση». Σύμφωνα με τον κ. Μαριά «υπήρχε αστυνομική παρουσία και έλεγχαν διαβατήρια που σημαίνει ότι ίσως είχαν πληροφόρηση».

«Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες διαβάσαμε πληροφορίες από τον τρομοκράτη που συνελήφθη ότι θα έκανε χτύπημα στις Βρυξέλλες. Οπότε, θα έπρεπε να είχαν πολύ πιο αυξημέ��α μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια. Είναι ανεύθυνοι!» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαριάς κατήγγειλε τη βελγική κυβέρνηση λέγοντας ότι «όταν τέθηκαν τα θέματα ασφαλείας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι Βέλγοι απαίτησαν να πληρωθούν τα έξτρα κόστη για τον στρατό και την αστυνομία».

Από τους πρώτους, εξάλλου, που μετέδωσαν τα σοκαριστικά νέα ήταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις πρώτες πληροφορίες από τις εκρήξεις, έκανε λόγο για «εκκένωση του αεροδρομίου Βρυξελλών, διακοπή των πτήσεων και της σιδηροδρομικής σύνδεσης», ενώ αναρωτήθηκε εάν «το χτύπημα είναι αντίδραση στην σύλληψη του Αμπντεσλάμ».

Untitled.jpg