​Καλά λόγια είπαν για μια ακόμα φορά για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης ο Β. Σόιμπλε και ο Μ. Σαπέν στην παρουσίαση του βιβλίου τους στο Βερολίνο.

«Υπό την παρούσα κυβέρνηση σημε��ώθηκαν σημαντικές εξελίξεις. Κατά την αξιολόγηση από το κουαρτέτο επετεύχθη πρόοδο, αλλά η Αθήνα θα πρέπει να κάνει ακόμη μερικά πράγματα», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Όπως είπε, ανοιχτό παραμένει το θέμα του ασφαλιστικού, το οποίο και χαρακτήρισε «ιδιαίτερα δύσκολο πολιτικά», διαβεβαίωσε όμως ότι όλες οι πλευρές αναζητούν τρόπους ώστε η Ελλάδα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της μέχρι το καλοκαίρι.

«Μέχρι τώρα έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους. Είναι μια κυβέρνηση αποφασισμένη, την οποία θα πρέπει να μπορέσουμε να στηρίξουμε. Το να διαχειρίζεται κανείς ταυτόχρονα το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό και τα μέσα που απαιτούνται για τη φιλοξενία των προσφύγων είναι περίπλοκο, δεν υπάρχουν πολλές κυβερνήσεις που θα αντεπεξέρχονταν σε κάτι τέτοιο», είπε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, υπογραμμίζοντας ότι όλοι θα πρέπει να δείξουν λίγη κατανόηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.