​Βιβλίο έγραψε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαπέν μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε και σε αυτό κάνει αποκαλύψεις για τον Γ. Βαρουφάκη, αλλ�� και για το πώς ήρθε σε επαφή με τον κ. Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο Μ. Σαπέν στο βιβλίο του χαρακτηρίζει τον Γ. Βαρουφάκη ως «περίεργο πουλί», που δεν πέρασε ποτέ από τον θεωρητικό κόσμο του καθηγητή των Οικονομικών στην πολιτική.

Αποκαλύπτει μάλιστα πως ο ίδιος είχε μεσολαβήσει, ώστε να έρθει σε επαφή με τον Β. Σόιμπλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, δίνοντάς του τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του Γερμανού ομολόγου του.

Σημειώνει ακόμα πως μετά από τις δραματικές και πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση που δεν κατέληγαν πουθενά, ήταν εκείνος που έδωσε τελεσίγραφο στον κ. Βαρουφάκη στην επεισοδιακή Σύνοδο του Eurogroup που έγινε στη Ρίγα της Λετονίας, από την οποία και εκδιώχθηκε ο Έλληνας υπουργός.

«Περιμένουμε μήνες, φτάνει πια», φέρεται να προειδοποίησε τότε ο Σαπέν τον Βαρουφάκη.

Παραδέχεται τέλος ότι μαζί με τον Β. Σόιμπλε έπαιζαν τους ρόλους του καλού και κακού… μπάτσου, αν και όπως είπε, μπορεί κατά βάση να ήταν ο καλός, αλλά στη σύνοδο της Ρίγας έπαιξε εκείνον του κακού μπάτσου.