Μέσα στον επόμενο μήνα η Ειδομένη θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες και μετανάστες διαβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
«Τον Απρίλιο η Ειδομένη θα διαλυθεί όμορφα και ωραία» υποστήριξε χαρακτηριστικά.
«Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν με μαγικά ραβδιά, αλλά με την πειθώ» ανέφερε επίσης ο κ. Μουζάλας απαντώντας στην κριτική της ΝΔ για την απουσία κρατικής μέριμνας, «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι θα δημιουργήσουμε camp στην Ειδομένη» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα καλό αποτέλεσμα αλλά παραδέχθηκε ότι είναι μια πάρα πολύ δύσκολη συμφωνία ως προς την εφαρμογή της.
Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι δεν ήταν στις αρχικές επιλογές της κυβέρνησης η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αλλά κρίθηκε ότι ήταν ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει το «blame game» κατά της Ελλάδας.
Παραδέχθηκε επίσης ότι «το ΝΑΤΟ δεν έχει αποτέλεσμα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες που δρα στο Αιγαίο», συμπληρώνοντας όμως ότι η παρουσία του κατέδειξε ότι οι ασταμάτητες ροές είναι αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας.