«Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και δεν έχει καμία αίσθηση του χρόνου. Προπονήθηκε μόνο για αυτό που διεκδικούσε» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος έκανε λόγο για συνεχείς καθυστερήσεις από την κυβέρνηση στη συμφωνία με τους δανειστές, στη συμφωνία για το μεταναστευτικό αλλά και για σειρά άλλων θεμάτων όπως οι αποκρατικοποιήσεις, οι μεταρρυθμίσεις κλπ.

«Όλη η κοινωνία φωνάζει "όχι άλλες καθυστερήσεις" αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση έχει τους δικούς της ρυθμούς» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο ίδιος, τόνισε ότι το Ποτάμι θέλει «μια καινούργια μεγάλη κοινωνική συμμαχία και όχι μια συμμαχία με παλιές δυνάμεις, με παλιές ιδέες, με παλιά πρότυπα», αποκλείοντας τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

«Δεν μπορεί μια τέτοια συμμαχία να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ. Δεν μπορεί να περιλαμβάνει την Ένωση Κεντρώων. Εμείς δεν κρυβόμαστε. Οι αντιμεταρρυθμιστές δεν είναι σύμμαχοί μας» είπε ο κ. Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι μπορούν να προσέλθουν πολιτικοί που έχουν δοκιμαστεί αλλά «όχι στην πρώτη σειρά, πρέπει να αφήσουμε μερικές καρέκλες κενές για τις νέες δυνάμεις».

«Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι το Ποτάμι έχει αποφασίσει. Θέλει να είναι τολμηρό, να είναι χρήσιμο και όχι πάντα ευχάριστο» πρόσθεσε ο ίδιος και κατέληξε: «Είμαστε ένα κόμμα που σχεδιάζει λύσεις για το σήμερα και για το μέλλον. Όχι συνθήματα-λύσεις, όπως είπαμε και στο τελευταίο συνέδριό μας. Γιατί η Ελλάδα έχει περιθώρια, γιατί οι Έλληνες μπορούν. Αρκεί να το πάρουν απόφαση ότι δεν υπάρχουν μεσσίες, δεν υπάρχουν μαγικές και εύκολες λύσεις. Αρκεί οι Έλληνες να ξεχωρίσουν τον λαϊκισμό από την πολιτική και να διδαχθούν από το παρελθόν και το παρόν».