​Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης βρέθηκε στο επίκεντρο της πρωινής σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός με συνεργάτες του στο γραφείο του στη Βουλή, με κύκλους του Μαξίμου να σημειώνουν πως η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι πως είναι εφικτή η ολοκλήρωσή της έως τα τέλη Μαρτίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε πως κυβέρνηση και θεσμοί βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ παραμένουν οι αποκλίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

Επίσης εκτιμούν πως το αφορολόγητο δεν θα πέσει κάτω από τις 9.000 ευρώ και ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στο σύνολό της παρά τη διαφοροποίηση ανάμεσα στην Ευρώπη και το ΔΝΤ.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε η ανάγκη να μειωθούν οι ροές από την Τουρκία και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξουν επαφές σε υπηρεσιακό επίπεδο και σε ανώτερο αν χρειαστεί με την ΕΕ.

Τέλος η κυβέρνηση σκοπεύει να αναβαθμίσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το διοικητικό μέρος, αλλά και προσλήψεις.