​Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε αντίθεση με τον Γ. Βαρουφάκη και την Ζ. Κωνσταντοπούλου, μετά από την επεισοδιακή του παραίτηση από βουλευτής και την παράδοση της βουλευτικής του έδρας το Νοέμβριο του 2015, πλέον έχει αφήσει πίσω του την ταραχώδη αυτή περίοδο και αναμένει με αγωνία και προσμονή το πρώτο του παιδί από τη σύντροφό του, δημοσιογράφο, Ρ. Τζίμα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν αποκαλύπτει αν στα σχέδιά του είναι και ο γάμος.

Πλέ��ν δεν έχει καμία επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους… Συριζαίους και όπως αναφέρει το περιοδικό «Κ» της Καθημερινής, δεν διστάζει να πει στους φίλους του για την περίοδο που ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Αυτό που έκανα ήταν προπαγάνδα. Αυτή ήταν η δουλειά μου».

Μάλιστα η πίεση που δέχθηκε για να κατέβει βουλευτής στις εκλογές από τον Α. Τσίπρα, τον Ν. Παππά και κυρίως από τον φίλο του Ε. Τσακαλώτο ήταν αφόρητη και παρά το γεγονός ότι υπέκυψε σ’ αυτές, το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ψιθύριζε ήδη: «Δεν έχω άλλα καύσιμα. Έως εδώ ήταν».

Δύο μήνες αργότερα παραιτείται και ακολουθεί η απομόνωση. Μένει κλεισμένος στο σπίτι του στο Μετς, έχοντας πέσει με τα μούτρα στη διδακτορική του διατριβή και έχοντας ��το πλευρό του τη σύντροφό του.

Όσο για τη χειρότερη στιγμή της ζωής του; Αυτή ήταν το βράδυ της 15ης Αυγούστου που ψήφισε το Μνημόνιο.

«Ήταν η χειρότερη νύχτα της ζωής μου. Η πιο ��κληρή στιγμή που έχω ζήσει. Ένιωθα πως είχα βγει από το σώμα μου όταν ψήφισα... Γιατί ψήφισα; Ξέρεις, όσο πιο βαθιά μπαίνεις σε ένα σύστημα, τόσο πιο δύσκολα βγαίνεις από αυτό. Το έκανα γνωρίζοντας πως δεν μπορούσα να πράξω διαφορετικά», έχει πει σε συνομιλητές του.

Εκεί ήταν που αποφάσισε ότι ήρθε το τέλος, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν.

sakellaridis_kathimerini.jpg

«Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι παραιτήθηκα. Ήμουν εκεί, ήμουν μέσα στις συσκέψεις, ήμουν στο στενό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου», λέει.

Ακόμα όμως κι αν πληγώθηκε και ένιωσε ενοχές, ακόμα και τώρα επικαλείται έναν κώδικα τιμής και σε αντίθεση με τον Γ. Βαρουφάκη και τη Ζ. Κωνσταντοπούλου λέει:

«Αν είναι να μιλήσουμε για ευθύνες, θα μπορούσα να γράψω σεντόνια. Το ζήτημα είναι να δούμε τι πήγε λάθος. Αν θέλει να ορθοποδήσει η Αριστερά, πρέπει να κάνει σε βάθος κριτική στους στόχους και στη στρατηγική της. Πώς να το κάνουμε, υπάρχει ένα άτυπο συμφωνητικό non disclosure».

Η κριτική του όμως στην κυβέρνηση είναι σκληρή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα διήγαγε μια συντριπτική πολιτική επικράτηση, υπέστη όμως μια συντριπτική ιδεολογική και πολιτική ήττα», λέει, σπεύδοντας να πει πως ο ίδιος δεν ήταν αμέτοχος σε αυτή την εξέλιξη.

Και μπορεί η παραίτησή του να παρουσιάστηκε από το Μαξίμου ως αποπομπή, ο ίδιος όμως ακόμα και τώρα αρνείται να πιστέψει ότι πίσω από αυτό βρισκόταν ο Α. Τσίπρας ή ο Ν. Παππάς.

«Ό,τι και αν έχει γίνει μεταξύ μας, πιστεύω πως και ο Αλέξης και ο Νίκος έχουν έναν κώδικα βαθιά μέσα τους», λέει.

Πάντως σήμερα δεν μιλάει με κανέναν από εκείνους που ήταν συνοδοιπόροι και φίλοι του τον Ιανουάριο του 2015.

«Νιώθω πιο πολλή θλίψη παρά οργή για τους Συριζαίους. Τα μέλη, τους βουλευτές, τους υπουργούς που υπερασπίζονται μια πολιτική με επιχειρηματολογία οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης. Με επιχειρηματολογία Σαμαρά», λέει σε φίλους του.

Κάθε τόσο μάλιστα ρωτάει με αγωνία τον εαυτό του: «Αν γίνουν αύριο εκλογές Γαβριήλ, τι θα ψηφίσεις»;

Πλέον, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μένει με τη σύντροφό του στη Νέα Σμύρνη, περιμένοντας το παιδί τους. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ο ίδιος δεν οδηγούσε και το έλεγε με καμάρι, πλέον οδηγεί, του αρέσει να πηγαίνει τη σύντροφό του στη δουλειά, θα γίνει πατέρας και απέχει από κάθε δημοσιότητα.

Έχει ρίξει όλο του το βάρος στην ολοκλήρωση της διατριβής του και στόχος του είναι να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε.

«Είναι ένας αγώνας με τον εαυτό μου. Θα ολοκληρώσω το διδακτορικό. Και τότε θα πάω στη Νέα Υόρκη», λέει.