​Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η υλοποίηση της συμφωνίας για το προσφυγικό, αλλά και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους δανειστές.

Το ενδιαφέρον όμως αυτή την εβδομάδα αναμένεται να στραφεί και στην αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, ύστερα από επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην αυριανή συζήτηση θα λάβουν μέρος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ δύο ημέρες μετά, την προσεχή Πέμπτη, οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.