​Την ικανοποίησή του για την αποδοχή της συμφωνίας του ΝΑΤΟ από την πλευρά της Τουρκίας, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, κατά τη διάρκεια των επαφών του στις ΗΠΑ.

O κ. Καμμένος δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχής» που η συμφωνία με το ΝΑΤΟ έγινε πλέον αποδεκτή και από την Τουρκία και εξέφρασε την πεποίθηση πως με την εκ νέου κύρωση αυτής της συνθήκης σταματούν οι φωνές που ακούστηκαν αρχικά, προκαλώντας φόβο για τη συμφωνία αυτή.

«Πληρώνουμε το τίμημα της στρατηγικής μας θέσης. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Οι πολίτες τσακισμένοι από την οικονομική κρίση βάζουν στα σπίτια τους πρόσφυγες. Μόνοι μας ��μως δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και παράλληλα υπογράμμισε πως η ουσιαστική λύση της άνευ προηγουμένου προσφυγικής κρίσης, πέρα από τις όποιες συμφωνίες, μπορεί να αναζητηθεί και να επιτευχθεί μόνο μέσω πολιτικής λύσης με τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στην Συρία.

Όσον αφορά στην ελληνική οικονομία, ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως από την πλευρά της ΕΕ, η αξιολόγηση είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και εξέφρασε την ελπίδα πως και «από την πλευρά του ΔΝΤ, θα υπάρξουν εκείνες οι λύσεις που θα υποβοηθηθούν και από την πολιτική πλευρά από της ΗΠΑ, ώστε να διευκολύνουν να ληφθεί η τελική απόφαση εξόδου της χώρας από τα μνημόνια πριν από την 1η Μαΐου».