Τα «μαζεύει» πλέον ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης για την αναφορά του στη Βουλή στα… χειρότερα που έρχονται, η οποία προκάλεσε αίσθηση.
«Αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας θα ήταν "τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα"» τόνισε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Δημήτρη Καμμένου των ΑΝΕΛ.
Μιλώντας αργότερα στο Real FM απέδωσε τις διαστάσεις που πήρε η δήλωσή του σε παρερμηνεία. «Με τη φράση χαρακτήρισα τη μέχρι σήμερα φορολογική ιστορία της χώρας, αυτά που κληρονομήσαμε» διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Ανέφερε επίσης σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει τη συμφωνία αλλά «κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε οι όποιες νέες επιβαρύνσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιες και αναλογικές».
Διαβεβαίωσε πάντως ότι «δεν θα υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, αναδρομικά, κανένα νέο μέτρο για τα εισοδήματα του 2015» και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Η επίσημη διάψευση του κ. Αλεξιάδη
Ο κ. Αλεξιάδης, προχώρησε και σε «επίσημη» διάψευση των ερμηνειών που δόθηκαν στην αναφορά του στη Βουλή, με δήλωσή του.
Σε αυτήν αναφέρει:
«Η προσπάθεια ορισμένων να απομονώσουν και να παρερμηνεύσουν μια φράση μου, που αφορούσε τις διαχρονικές υπερβολές-αντιφάσεις και αδικίες του φορολογικού συστήματος, με αναγκάζει να δηλώσω ότι:
1. Η συγκεκριμένη φράση, αφορούσε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, όπου οι πρόεδροί τους έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες χρεώσεις από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ (ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δραχμών)και τα επακόλουθα των χρεώσεων αυτών.
2. Δήλωσα με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση έχει εντοπίσει ανάλογα προβλήματα του φορολογικού συστήματος και προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει, στα δεδομένα δημοσιονομικά πλαίσια και στις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα.
3. Ευτυχώς υπάρχει το σχετικό video (στο youtube) στο οποίο με σαφήνεια απεικονίζεται το ακριβές περιεχόμενο των όσων είπα, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ. Η ακριβής φράση μου είναι: «Σε ό,τι αφορά δε τον τίτλο που είπατε, εγώ από τα 56 μου χρόνια, ασχολούμαι 36 με τα ζητήματα φορολογίας. Αυτό που θα έβαζα σαν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας είναι: «Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα».
4. Δήλωσα με σαφήνεια ότι η καταστροφολογ��α και η παραπληροφόρηση για αναδρομικές φορολογίες κλπ για τα εισοδήματα του 2015 ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, αφού ψηφίστηκε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων (και την Τρίτη εισάγεται στην ολομέλεια) η σχετική τροπολογία, για να ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2015.
5. Δήλωσα με σαφήνεια, ότι οι δεσμεύσεις του Ν. 4336/2015 (που τμήμα τους είναι στη διαπραγμάτευση) έχουν ψηφιστεί από 221 βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους τώρα, κάνουν κριτική στην υλοποίηση της συμφωνίας που ψήφισαν!»