Πολύ πιθανός είναι πλέον ό ο ανασχηματισμός, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ως μέσο οριστικής απεμπλοκής της κυβέρνησης από το αδιέξοδο στο οποίο την οδήγησε το ζήτημα Μουζάλα και έθεσε σε κίνδυνο ακόμη και την κυβερνητική συνοχή.

Τα δύο κυρίαρχα σενάρια είναι συγκεκριμένα:

1.Ο ανασχηματισμός να ενταχθεί σε μία σειρά κινήσεων του Μεγάρου Μαξίμου για να αλλάξει το σημερινό πολιτικό κλίμα, το οποίο «βαραίνει» το προσφυγικό. Αν όλα πάνε καλά στον κυβερνητικό σχεδιασμό, θα υπάρξει κλείσιμο συμφωνίας στις Βρυξέλλες και θα ακολουθήσει αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να προγραμματίζονται όχι για την επόμενη, αλλά για την μεθεπόμενη εβδομάδα. Μετά την 25η Μαρτίου, άλλωστε θα έχει συμπληρωθεί το εξάμηνο που είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας

2. Να προλάβει ο κύριος Μουζάλας και να υποβάλλει ο ίδιος παραίτηση. Σήμερα πάντως, μετά τους βουλευτές και τους υπουργούς, είχαμε δήλωση στήριξης και από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Μαξίμου κρατά χαμηλούς τόνους και επισήμως συνεχίζει να κινείται στην κατεύθυνση της παραμονής Μουζάλα.

Ο Πάνος Καμένος ουσιαστικά δεν ρίχνει το βάρος πλέον προς τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά προς τον ίδιο τον κ. Μουζάλα, τον οποίο καλεί ανοιχτά να παραιτηθεί.

Το παρασκήνιο της συνάντησης στη Βουλιαγμένη και το τηλεφώνημα Τσίπρα-Καμμένου

Υπάρχει ένα έντονο παρασκήνιο από χθες όπου Πάνος Καμμ��νος, Νίκος Παππάς και Τέρενς Κουίκ μαζεύτηκαν στις 10 το βράδυ στο σπίτι του κ. Καμμένου στη Βουλιαγμένη. Ο κ. Παππάς επέμεινε να γίνει το ταξίδι του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ, ενώ ο κ. Κουίκ που έπαιξε καθοριστικό ρόλο με την στάση του τόνισε ότι δεν μπορεί οι ΑΝΕΛ να τινάξουν στον αέρα τη σύνοδο και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Πριν τις 11.30 το βράδυ έγινε η τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον πρωθυπουργό, που μετάβαλλε τα δεδομένα και οδήγησε στη σημερινή αλλαγή στάσης του κ. Καμμένου. «Μην ανησυχείς, πήγαινε στη σύνοδο και μείς θα κρατήσουμε τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού» φέρεται να διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ζήτημα, θα το λύσουμε μετά και την δική σου επιστροφή από τις ΗΠΑ».

‘Ετσι καταλήξαμε στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ όπου επικράτησε μεγαλύτερη μετριοπάθεια, παρότι στο κόμμα έχουν "μουλαρώσει" με τον κ. Μουζάλα. «Έχει κάνει και δυσκολότερα ρεπορτάζ ο Κουίκ», έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη για την συνεισφορά του στην «εκεχειρία».

Και αυτή την ώρα που μιλάμε, μετά την «εκεχειρία», εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ συνεδριάζουν από κοινού και πάλι στη Βουλή, προετοιμάζοντας την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως που θα γίνει την Τρίτη για την Δικαιοσύνη.