Ένταση, προπηλακισμοί και ύβρεις από μια μικρή ομάδα θερμόαιμων αμαύρωσαν τον εορτασμό για την έναρξη της επανάστασης, στις 17 Μαρτίου του 1821, στην Αερόπολη Λακωνίας.
Οι αποδοκιμασίες και οι ύβρεις ξεκίνησαν με την κατάθεση στεφάνου από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η πρώτη αυστηρή σύσταση από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο.
Αλλά η μικρή ομάδα των θερμόαιμων συνέχισε τις αποδοκιμασίες, αυτή τη φορά με στόχο τον Άδωνη Γεωργιάδη, όταν κατέθεσε με τη σειρά του στεφάνι.
Ο Δήμαρχος πήρε και πάλι το μικρόφωνο και απευθύνθηκε με βαριές κουβέντες σε όσους αποδοκίμαζαν και εξύβριζαν τους πολιτικούς προσκεκλημένους ,ενώ ακούστηκε κάποια στιγμή να τους λέει: «Κάφροι, σταματήστε! Κάφροι!». Ο κ. Ανδρεάκος, αφού δεν σταματούσαν, κατευθύνθηκε στο μέρος τους και ξεκίνησαν τα επεισόδια.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης τα επεισόδια προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής.
«Ήταν 10-15 μέλη της Χρυσής Αυγής και απόδειξη είναι ότι μετά ακολούθησαν τον Κασιδιάρη» δήλωσε στο Star o αντιπρόεδρος της ΝΔ. Πρόσθεσε επίσης ότι «την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο Ηλίας Κασιδιάρης όσοι πριν αποδοκίμαζαν, τώρα χειροκροτούσαν».
Από την πλευρά του ο Ηλίας Κασιδιάρης, ισχυρίσθηκε μιλώντας στο Star ότι δεν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια. «Αν ήταν όλοι αυτοί χρυσαυγίτες θα είχαμε βγει παμψηφεί και θα είχαμε τελειώσει με αυτούς που ξεπουλάνε την Ελλάδα» ανέφερε.
Οι συγκεντρωμένοι Μανιάτες πάντως δήλωναν πως κανένα πολιτικό παιγνίδι δεν δικαιολογεί να αμαυρώνεται μια μεγάλη εθνική γιορτή...